Keramisk coating

Hva er keramisk coating?

Keramisk coating, eller lakkforsegling, kan sammenlignes med belegget i en teflonpanne. Den keramiske coatingen gir en hydrofobisk effekt, og virker avstøtende mot alle veiens utfordringer som salt, asfalt, olje, veistøv og ikke minst været. En bil med keramisk coating vil oppleves vesentlig enklere å holde ren, derfor behøver du ikke bruke så sterke kjemikalier når du skal vaske den. I tillegg til dette så vil kjemikaliene ikke skade lakken på samme måte, som en bil uten lakkforsegling.

Keramisk coating er en kjemisk forbindelse av kjedeformede molekyler. Prosedyren og arbeidsmengden i forkant av en coating jobb varierer og er avhengig av om bilen er ny eller brukt.

Coatingen er som flytende glass som er blandet med løsemidler for å holde den flytende. Minutter etter påføring av keramisk coating fordamper løsemiddelet. Alt overflødig rubber vi av med spesielle kluter. Etter dette ligger det igjen en knallhard, glatt og glinsende overflate som er kjemisk bindet mot lakken på din bil. Herdetid 24 timer.

Fordeler med keramisk coating

En keramisk coating har en rekke fordeler for bilen din:

  • Det gjør lakken hydrofobisk
  • Beskytter mot kjemivask
  • Insekter setter seg ikke på samme måte
  • Måkeskitt ødelegger ikke lakken like enkelt
  • Rusk og veistøv blir enklere å skylle av
  • Beskytter lakken generelt mot småstriper og bruk.

Keramisk coating på nye og brukte biler

Vi anbefaler alltid de som skal ha ny bil å be om keramisk coating på Lid Bil AS i forkant av utlevering til deg. Vi henter og leverer bilen hos forhandler. En bruktbil må gjennom en grundigere vask, clay behandling, avfetting og krever mer poleringsjobb. 

Både nye og brukte biler poleres før coating, dette for å skape en god festeflate til keramikken. Alle biler vaskes også med sprit, som et siste steg før påføring. Vi anbefaler at bilen står med oss over natten, for herding.

Vi stiller 3 års garanti, inntil 30.000 km.

Pris på keramisk coating

Priser på dette fra 5000,- // Våre produkter har en holdbarhet på 3 år / 30.000km.

Vedlikehold etter keramisk coating

Etter at bilen din er behandlet med keramisk coating og fått den beskyttelsen den fortjener, anbefaler vi deg å følge våre tips for vedlikehold. På den måten holder det glinsende resultatet seg lengre.

Se vår vedlikeholdsplan her.

Kontakt

Tlf. 464 20 106
Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Lid Bil AS
Breivika Industriveg 45
6018 Ålesund